Za inspirací na Hlinecko

Vesnice v sousedství měst, výjezd za inspirací, na který nás pozvali kolegové z Místní akční skupiny Království Jestřebí hory.

Exkurze proběhla 29.–31. března 2023 a její organizace se ujala Celostátní síť pro venkov právě s Místní akční skupinou Království – Jestřebí hory. Cílem bylo představit příklady dobré praxe z Programu rozvoje venkova 2014–2020 a přípravu nového období 2021–2027.

Účastníci se seznámili s projekty na Českomoravské vrchovině, financovanými evropskými i národními dotacemi. Vladimír Švanda prezentoval projekty Řeznictví U Švandů, zaměřené na uvádění masných a zemědělských produktů na trh a investice do hmotného majetku. Karel Švanda představil rozvoj a zlepšování služeb Penzionu Stanský mlýn. Večer proběhlo sdílení zkušeností s partnery z MAS Hlinecko.

Druhý den účastníci exkurze navštívili fotbalový klub FC Hlinsko, kde se seznámili s podporou místních spolků a prohlédla si mobilní zábrany pro různé akce. Poté se setkali s truhlářem Petrem Zelenkou, který díky PRV získal olepovačku hran propojenou s dalšími technologiemi.

Kolegům za pozvání moc děkujeme a těšíme se na další přínosné exkurze.