MAS Broumovsko+ zahájila realizaci již čtvrtého projektu MAP

22. 2. 2024

Dnem 1. 1. 2024 byla zahájena realizace projektu Místní akční plán vzdělávání na Broumovsku IV (MAP IV), který má za cíl zvýšit kvalitu vzdělávání. V území ORP Broumov budeme v oblasti vzdělávání spolupracovat se všemi obcemi a jimi zřizovanými mateřskými a základními školami (celkem 24 subjektů).

V průběhu projektu budou realizovány semináře a workshopy na podporu a rozvoj pedagogických dovedností, zlepšení vzdělávacího prostředí pro žáky a rozvoj klíčových kompetencí a dovedností u dětí a žáků. Vzdělávací akce budou zaměřeny například na témata digitální technologie, klima ve třídě a identifikaci potencionálně nadaných žáků. Ve spolupráci se zástupci neformálního a zájmového vzdělávání budou organizovány již tradiční rozvojové akce, jako je „Den gramotnosti“ a „Den volného času aneb Jak se bavit po škole“. Pro rodiče bude vytvořena regionální online komunikační platforma, která poskytne prostor pro výměnu zkušeností, osvětu a hledání inspirace. Výstupem projektu bude rovněž aktualizovaná brožura „Kam se podívat se třídou aneb Vzdělávání na Broumovsku jinak“ představující nabídku aktivit pro školy v území.

Během následujících dvou let se budou pravidelně setkávat pedagogové a další představitelé vzdělávání v pracovních skupinách. Jedná se o pracovní skupiny tematicky zaměřené na rovné příležitosti, podporu moderních didaktických forem vedoucích k rozvoji klíčových kompetencí a financování. V rámci projektu byla nově ustanovena pracovní skupina pro zástupce vedení škol.

Projekt navazuje na předchozí projekty MAP I–III a bude realizován do konce roku 2025. Projekty MAP podporují pokračování vytvořených partnerství a další rozvoj spolupráce mezi školami, zřizovateli a dalšími aktéry ve vzdělávání na Broumovsku.